NO DUTIES OR TAXES ON ORDERS BELOW 800$

Tre skor för kallare väder

Oktober är här och det är dags att se över barnens skogarderob inför vintersäsongen. Men vilka skor behöver man egentligen under årets mörkaste månader? Vi har sammanställt en snabb guide till tre olika typer av skor som kommer hålla barnens fötter varma och torra tills nästa vår.

Funktionellt I höst!
Än är det inte dags att plocka fram vinterkängorna. Så här på höstkanten är det bättre att satsa på ett par funktionella skor med ett tunnare foder som håller fukt och smuts borta.

 

Iggesund: Vår populära, sportiga och vattentäta textilsko. En riktig vän på alla höstäventyr.

 

Halland: Syskon till Iggesund, Halland är vår vattentäta sneaker. Tvättbar i tvättmaskin och tillverkad i delvis återvunnen nylon.

 

Fiskeby: Ett hållbart alternativ för mindre fötter. Fiskeby är en Kavat-klassiker, tillverkad i vårt slitstarka XC-läder med ett mjukt och varmt wool-blend foder.

 

Klassiska gummistövlar för vintern!
När det blir för kallt för vanliga gummistövlar så är vi redo med vår älskade vinterstövel. Gimo är ett säkert kort för regninga dagar och tö med sin urtagbara ullsocka. Gimo är återvinningsbar och tillverkad av delvis förnyelsebara råvaror.

Leather for every weather.
När temperature sjunker är det äntligen dags att plocka fram kängorna. Vi har ett brett sortiment av skor för alla, oavsett om du letar efter ett par slitstarka läderkängor eller ett par vattentäta och flexibla vinterskor i textil.

 

Yxhult: En riktig klassiker! Yxhult har varit med oss ända sedan 70-talet. Älskad av både barn och föräldrar. Denna läderkänga håller garanterat små tår varma.

 

Voxna: En flexibel känga, tillverkad av delvis återvunnet material. 100% vattentät. När den blir smutsig är det bara att tvätta den i tvättmaskinen på 30°C

 

Idre: Med elastisk dragsko är Idre en mycket smidig känga att ta av och på. En viktig egenskap när man ska ut i snön så fort som möjligt.

 

Broby: En snygg vinterkänga med sportig känsla. Med sina vattentäta egenskaper är Broby en perfekt sko på skolgården.

Några extra tips:
Under de kalla månaderna är det viktigt att ha lite extra rum för fötterna. Det extra utrymmet gör att luften cirkulerar bättre och håller fötterna varma. Om skon sitter för hårt kan den minska blodcirkulationen i fötterna och vilket gör fötterna kalla. Därför rekommenderar vi att skon är 1,5-2 cm längre än foten. Om ni upplever att skon inte sitter ordentligt går det alltid att lägga i en extra sula eller sätta på sig en extra strumpa.

Details
3D